A tengeren túli filmek klasszikus jelenete, amikor a szereplők gyümölcsöktől roskadozó és juharsziruppal megöntözött palacsintatornyokat fogyasztanak reggelire. Nem véletlenül a kontinens kedvenc reggelije a palacsinta, hiszen laktató, gyorsan és számtalan módon elkészíthető.
Íme, egy recept egyenesen Jamie Oliver konyhájából!
Tipp: Sütés közben a palacsinták nyers oldalára is szórhatunk gyümölcsöket, amik így belesülnek a tésztába. Ha nem szereted a juharszirupot, használj mézet, csokoládéöntetet vagy joghurtot!
2-4 személyre:
Indiában számtalan étkezési szokás él egymás mellett, az indiai konyha teljes felfedezése évtizedekig tartó kulináris körutazást ölelne fel. Az indiai ételek legmarkánsabb vonása a fűszerek széleskörű és számunkra talán szokatlan használata.
Ha Mexikóról van szó, sokunknak a sombrero mellett, a tüzes, pikáns ételek, a tortilla, a salsa és a tequila jut eszünkbe. Receptünk magában hordoz jó néhány jellegzetes mexikói hozzávalót: kukoricát, babot, chilit, oregánót és lime-ot.
A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ
A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Az "Elfogadás" gombra történő kattintással a felhasználó elfogadja a sütik használatát.