A tengeren túli filmek klasszikus jelenete, amikor a szereplők gyümölcsöktől roskadozó és juharsziruppal megöntözött palacsintatornyokat fogyasztanak reggelire. Nem véletlenül a kontinens kedvenc reggelije a palacsinta, hiszen laktató, gyorsan és számtalan módon elkészíthető.
Íme, egy recept egyenesen Jamie Oliver konyhájából!
Tipp: Sütés közben a palacsinták nyers oldalára is szórhatunk gyümölcsöket, amik így belesülnek a tésztába. Ha nem szereted a juharszirupot, használj mézet, csokoládéöntetet vagy joghurtot!
2-4 személyre:
Kevés jobb dolog történhet reggel, mint ha az első kávé vagy tea mellé kéznél van egy szelet könnyű és illatos sütemény. A sárgarépa ráadásul olyan zöldség, amit egy tortányi időre könnyen gyümölccsé alakíthatunk. Próbáljátok ki egyszerűen és gyorsan elkészíthető receptünket!
Indiában számtalan étkezési szokás él egymás mellett, az indiai konyha teljes felfedezése évtizedekig tartó kulináris körutazást ölelne fel. Az indiai ételek legmarkánsabb vonása a fűszerek széleskörű és számunkra talán szokatlan használata.
A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ
A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Az "Elfogadás" gombra történő kattintással a felhasználó elfogadja a sütik használatát.