Mexikói chilis bab

Elkészítés

Ha Mexikóról van szó, sokunknak a sombrero mellett, a tüzes, pikáns ételek, a tortilla, a salsa és a tequila jut eszünkbe. Receptünk magában hordoz jó néhány jellegzetes mexikói hozzávalót: kukoricát, babot, chilit, oregánót és lime-ot.

  1. Egy magas falú serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat és a vöröshagymát, majd a fokhagymát megdinszteljük benne.
  2. Hozzáadjuk a darált húst, a babot és a zöldségkeveréket, majd sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint.
  3. Miután a hús kifehéredett, ráöntjük a sűrített paradicsomot és 25-30 percig a tűzön hagyjuk az egészet.
  4. Ha megfelelő a zöldségek állaga, még kedvünkre fűszerezhetjük. Utolsó lépésként belecsavarjuk a lime-ot és már tálalhatjuk is.

Tipp: Önmagában is kiadós vacsora, de ha igazán mexikói hangulatot szeretnénk varázsolni, tálaljuk tortilla chips-sel vagy szórjuk meg füstölt sajttal és tekerjük tortillába!

Hozzávalók

  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • 150 g FeVita vöröshagymakocka
  • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 50 dkg darált hús (ha vegetáriánus változatban készítjük, pótolható gombával vagy el is hagyható)
  • 500 g sűrített paradicsom
  • 450 g FeVita mexikói zöldségkeverék
  • 450 g FeVita fejtett bab
  • pirospaprika, chili, oregánó
  • só, bors
  • 1 lime leve (pótolhatjuk citrommal is)
Osszd meg, mentsd le vagy akár ki is nyomtathatod!Share on FacebookPin on PinterestShare on TumblrEmail this to someonePrint this page

Hozzávalók

  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • 150 g FeVita vöröshagymakocka
  • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 50 dkg darált hús (ha vegetáriánus változatban készítjük, pótolható gombával vagy el is hagyható)
  • 500 g sűrített paradicsom
  • 450 g FeVita mexikói zöldségkeverék
  • 450 g FeVita fejtett bab
  • pirospaprika, chili, oregánó
  • só, bors
  • 1 lime leve (pótolhatjuk citrommal is)