Indiai spenótos burgonya

Elkészítés

Indiában számtalan étkezési szokás él egymás mellett, az indiai konyha teljes felfedezése évtizedekig tartó kulináris körutazást ölelne fel. Az indiai ételek legmarkánsabb vonása a fűszerek széleskörű és számunkra talán szokatlan használata.

Az alapanyagok beszerzése és az ételek elkészítése sokszor bonyolult művelet, azonban léteznek roppant egyszerű indiai ételek is, mint ez a könnyű, tavaszi egytálétel, a spenótos burgonya!

  1. Az vajat egy magas falú serpenyőben felforrósítjuk, beledobjuk a gyömbért, ízlés szerinti mennyiségben fűszerezzük Garam masalával és 1-2 percig folyamatosan kevergetve pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát és a chilit, majd 2-3 percig kevergetve pirítjuk.
  3. Beletesszük az újburgonyát, felöntjük 2 dl vízzel, sózzuk és alacsony lángon majdnem puhára főzzük.
  4. Hozzáadjuk a spenótot, majd beleöntjük a tejszínt és még kb. 10 percig forraljuk.

Tipp: Tálalás előtt bőségesen szórjuk meg friss korianderrel vagy petrezselyemmel, díszítsük koktélparadicsommal!

Hozzávalók

  • 5 evőkanál vaj
  • 2 ujjnyi reszelt gyömbér
  • 1-2 evőkanál Garam masala fűszerkeverék
  • 150 g FeVita vöröshagymakocka
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • felkarikázott chili ízlés szerint
  • 1 kg aprószemű újburgonya dörzsszivaccsal megtisztítva
  • 2 dl tejszín
  • 900 g FeVita zsenge paraj felengedtetés után
Osszd meg, mentsd le vagy akár ki is nyomtathatod!Share on FacebookPin on PinterestShare on TumblrEmail this to someonePrint this page

Hozzávalók

  • 5 evőkanál vaj
  • 2 ujjnyi reszelt gyömbér
  • 1-2 evőkanál Garam masala fűszerkeverék
  • 150 g FeVita vöröshagymakocka
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • felkarikázott chili ízlés szerint
  • 1 kg aprószemű újburgonya dörzsszivaccsal megtisztítva
  • 2 dl tejszín
  • 900 g FeVita zsenge paraj felengedtetés után