Híreink

2017-06-03

Az év terméke díj 2016 nyertese a Fevita

Megvizsgálva a gyorsfagyasztott termékek kínálatát mára alig maradt hazai gyümölcs termék a palettán, egysíkú a hazai zöldség, zöldségkeverék paletta, a hazai gyártású tésztás termékek köre drasztikusan visszaesett, a hazai készételek gyártása szinte nullára csökkent. A fizetőképes kereslet az utóbbi években folyamatosan növekedik, a piac igényli az új termékeket, az új ötleteket és kifejezetten előnyben részesítik az egészséges vagy annak vélt termékeket, amelyek ma már könnyen, gyorsan és egyszerűen elkészíthetőek kellenek, hogy legyenek. A hazai termékeket előnyben részesítők tábora folyamatosan gyarapodik, összefoglalva a fentieket kifejezetten jó piaci időszak a termékek fejlesztésére a mai helyzet.

Cégünk, a FEVITA HUNGARY Zrt., 1967-ben kezdte meg működését Székesfehérváron. Cégünk ezen eltelt időszak alatt folyamatosan fejlődött mai nagyságára. A Fevita a megalapozott jó hírnevét a termék minőség folyamatos javítása mellett innovatív termék megjelenéssel szeretné fenntartani, mint megbízható brand a magyar és nemzetközi piacon. Ebből adódik, hogy a fogyasztókért vívott harcban komoly hangsúlyt fektettünk a termékfejlesztésre. Mai fejlesztéseink alapjául szolgál, hogy a zöldségfogyasztás az egyik legegyszerűbb, legcélszerűbb választás általános – fizikai és mentális – egészségünk megőrzéséhez. Néhány évtizede természetes dolog volt, hogy az emberek a frissen szedett zöldségeket tartották a legzamatosabbnak, legegészségesebbnek, ugyanakkor a tudomány előrehaladtával egyre több szakirodalmi forrás számol be a gyorsfagyasztott zöldségek, gyümölcsök elvitathatatlan előnyeiről is. Itt kiemelném, hogy az amerikai élelmiszerbiztonságért felelős hivatal (FDA) már 1998-ban megállapította, hogy a „gyorsfagyasztott termékek tápanyagtartalmának egészségre gyakorolt előnyös hatásai azonosak a hasonló friss termékekével” megfelelő fagyasztási technológia mellett. Az is bizonyított, hogy a fagyasztott színes zöldségek keverékei számos tápanyag egészségbarát forrásai, különösen a friss zöldségek szezonon kívüli időszakaiban, például télen, amikor a friss termék drága és korlátozottan hozzáférhető. A fagyasztott zöldségkeverék ekkor is elérhető, könnyen, változatosan elkészíthető és  felhasználható, bármikor élvezhető tápanyagforrás.

A 2015-ben kifejlesztett FEVITA rizses zöldségkeveréke kitűnő példa a sokszínű egészséges gyorsfagyasztott élelmiszerre.

A sárgarépa, a zöldborsó, a morzsolt kukorica és paradicsompaprika összetevők mellett, melyek általában előfordulnak más zöldségkeverékekben is – de megfelelő mennyiségi arányuk fontos a hatóanyagok egymást erősítő hatása (szinergizmus) szempontjából –, ez a zöldségkeverék két további, egymás hatását erősítő, egyedi egészségbarát összetevőt tartalmaz: a fehér rizst és a kurkumát. A rizses zöldségkeverékünk tehát komplexen, jó biohasznosulású színes táplálék környezetben tudja biztosítani szervezetünk egészséges működéséhez szükséges anyagokat.

Termék innovációnkat elismerve 2016-ban Az Év Terméke Díj első helyezettje a Fevita Gyorsfagyasztott Rizses zöldségkeverék lett a GfK Hungária által végzett közvélemény-kutatáson, Gyorsfagyasztott zöldségétel kategóriában. 

A rövid értékesítési időszak ellenére a rizses keverék bizonyított, nagyon sikeres termék, ezzel is hozzájárult a FEVITA piaci részesedésének növekedéséhez.